Cédrus zsindely

Mi is ez a zsindely? Egy prémium minőségű tetőfedő anyag.

Magyarországon még nem annyira ismert ez a tetőfedő anyag, inkább úgy mondanám, hogy kuriózum. Nem úgy mint Kanadában vagy az egyesült Államokban. Lege inkább Kanada nyugati partján fekvő British Columbia tartományában, illetve Victoria Island-en, mivel ezeken e területeken lelhető fel. A cédrus fenyő 60-80 méter magas és törzsátmérője elérheti a 3-5 métert is. Ezek az óriásfák akár 1000 évig is élhetnek. Az élő fa gondos kiválasztása után kerül kimérésre, majd feldolgozásra, ahol kézzel illetve gépekkel hasítják és fűrészelik végleges formájukra az úgynevezett „Shake” (kiejtése sék). Ezek a Shake-ek vagy hívjuk fazsindelyek kerülne fel a sok büszke és boldog háztulajdonos otthonára.

És mért is készítenek ebből a különleges fafajtából tetőfedő anyagot? Azért mert nagyon jó időjárásálló és rendkívül ellenálló képessége van a korhadással szemben. Évek során olyan szövetszerkezet alakul ki, illetve olyan magas illóolaj tartalom halmozódik fel, hogy feldolgozás után sem vetemedik, hasad és bármilyen időjárási viszontagságnak ellenáll. Nehezen éghető, rendkívül hőálló. Már az indiánok is felismerték eme kiváló tulajdonsággal rendelkező fafajt és ebből készítették, totemoszlopaikat és kenuikat.

Az emberiség történetében a fa volt mindig is a legtermészetesebb építőanyag, amely melegséget sugall nem úgy mint a „rideg” kő, beton illetve a tégla.

Rengeteg előnyei a természetesség, szépség mellet ne feledkezzünk meg említés tenni, hogy nincs még egy olyan tetőfedő anyag amely ellen áll akár egy 250 km/órás szélviharnak.

Nem csak tetőre, hanem homlokzat is lehet használni.

Cédrus fazsindely koronázza meg megrendelő otthonát!

Termékek:

Hasított 1/2 zsindely (Certi-Split Hand-Split Shaker 1/2)

01_k_shake12

A Shake színe hasított eljárással készül, a hátoldala pedig fűrészelt. A cédrus farönköket először a kívánt hosszúságra vágják, majd hasító géppel, a párhuzamos szeleteket hasítanak. A szeleteket az élén, de átlósan elfűrészelik. Így egy szeletből két ék alakú darabot nyernek. Fedéskor a hasított felületet látjuk. A hasításnak köszönhetően rendkívül érdekes, rusztikus felületet kölcsönöz a tetőnek.

Kapható a „Premium Grade” 100%-ig ághelymentes illetve a „Number-1 Grade”.

Hasított 3/4 zsindely (Certi-Split Hand-Split Shaker 3/4)

02_k_shake34

Gyakorlatilag ugyan az mint a 1/2 Shaker, csak vastagabb.

Fűrészelt 5/8 zsindely (Certi-Sawn Tapersaen Shaker 5/8)

03_k_shaketapersawn

Ez a Shake minkét oldalon fűrészelt. Tökéletesen sima felület, teljes mértékben derékszögű oldalakkal, modern, esztétikus felület egy ősi anyagból. A legáltalánosabban használt a „Premium” és a „Number-1 Grade”. Itt is megtalálható a „Premium Grade” 100%-ig ághelymentes illetve 100%-ig hibátlan és színfából készül.

Fűrészelt 5/2; 1/4 zsindely (Number 1 Blue Label Shaker 5/2; 1/4)

04_k_shingles

Top „Premium” besorolást ennél a zsindelynél, nem csak a tetőre, hanem homlokzatra is használják. Ez a legkiválóbb zsindely, mely 100%-ig ághelymentes, hibátlan és színfából készült. Gyártása 16”; 18” és 24” vagyis 41cm; 46cm; és 61cm hosszúságúak.

Fűrészelt és csiszolt zsindely (Number 1 Sanded Sidewall Shaker)

05_k_shingles sidewall

A Top „Premium” besorolású, kimondottan homlokzatra illetve belső falakra készült zsindely. Ez a speciális zsindely, teljesen sima csiszolt felületével rendkívül esztétikus megjelenést biztosít, melyet használhatunk kül- és beltérre egyaránt. Szintén 100%-ig ághelymentes, hibátlan és színfából készült.

Gyártása 18” vagyis 46cm hosszúságúak.

Név (kötelező)

Cím (kötelező)

Telefon (kötelező)

Email (kötelező)

Munka megnevezése (kötelező)

Ajánlatkérés leírása (kötelező)

Csatolmány